Որքա՞ն պետք է լինեն ճարպերը մարդու սննդակարգում. օգու՞տ, թե՞ վնաս. գաստրոէնտերոլոգը պարզաբանում է (ՎԻԴԵՈ)

05.02.2025, 21:15
Գաստրոէնտերոլոգ Ինեսսա Խաչատրյանը պարզաբանում է, թե մարդու սննդակարգում որքա՞ն պետք է լինեն բուսական և կենդանական ճարպերը, ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող են առաջանալ դրանց չարաշահման կամ հակառակը պակասի դեպքում․ ՎԻԴԵՈ
Որքա՞ն պետք է լինեն ճարպերը մարդու սննդակարգում. օգու՞տ, թե՞ վնաս. գաստրոէնտերոլոգը պարզաբանում է (ՎԻԴԵՈ)

ԵՐԵՎԱՆ, 5 փետրվարի․/Նովոստի–Արմենիա/․ Մարդու սննդակարգում որքա՞ն պետք է լինեն բուսական և կենդանական ճարպերը, ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող են առաջանալ դրանց չարաշահման կամ հակառակը պակասի դեպքում: Որտե՞ղ են օգտակար և վնասակար ճարպերը, ինչի՞ց խուսափել, ինչի՞ն տալ նախապատվությունը առողջ ապրելու համար:

Այս և այլ հարցերի է անդրադարձել գաստրոէնտերոլոգ Ինեսսա Խաչատրյանը «Նովոստի–Արմենիա» գործակալության Novosti-Armenia Stories YouTube-յան ալիքում հեռարձակվող «Մի՞ֆ, թե՞ իրականություն» հաղորդաշարի շրջանակում։

Մանրամասները՝ տեսանյութում։