Որքա՞ն պետք է լինեն ճարպերը մարդու սննդակարգում. օգու՞տ, թե՞ վնաս. գաստրոէնտերոլոգը պարզաբանում է (ՎԻԴԵՈ)
05.02.2025,
21:15
Գաստրոէնտերոլոգ Ինեսսա Խաչատրյանը պարզաբանում է, թե մարդու սննդակարգում որքա՞ն պետք է լինեն բուսական և կենդանական ճարպերը, ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող են առաջանալ դրանց չարաշահման կամ հակառակը պակասի դեպքում․ ՎԻԴԵՈ

ԵՐԵՎԱՆ, 5 փետրվարի․/Նովոստի–Արմենիա/․ Մարդու սննդակարգում որքա՞ն պետք է լինեն բուսական և կենդանական ճարպերը, ի՞նչ առողջական խնդիրներ կարող են առաջանալ դրանց չարաշահման կամ հակառակը պակասի դեպքում: Որտե՞ղ են օգտակար և վնասակար ճարպերը, ինչի՞ց խուսափել, ինչի՞ն տալ նախապատվությունը առողջ ապրելու համար:
Այս և այլ հարցերի է անդրադարձել գաստրոէնտերոլոգ Ինեսսա Խաչատրյանը «Նովոստի–Արմենիա» գործակալության Novosti-Armenia Stories YouTube-յան ալիքում հեռարձակվող «Մի՞ֆ, թե՞ իրականություն» հաղորդաշարի շրջանակում։
Մանրամասները՝ տեսանյութում։