«Մնա տանը» ԵԿԳ-ի հետ․ վայելիր ARARAT կոնյակը և զգա ամռան համը

30.04.2020, 19:49
Այս օրերին, երբ Երևանի թանգարանները փակ են հարգելի պատճառներով, մեզ հետաքրքրեց, թե ինչ խորհուրդներ կարող են տալ թանգարանների աշխատակիցները #ՄնաՏանը կոչն առավել հետաքրքիր դարձնելու համար: Հարցերն ուղղեցինք ԱՐԱՐԱՏ թանգարանի էքսկուրսավար Ջեմմա Միրզոյանին:
«Մնա տանը» ԵԿԳ-ի հետ․ վայելիր ARARAT կոնյակը և զգա ամռան համը
ԵՐԵՎԱՆ, 30 ապրիլի․ /Նովոստի-Ամենիա/․ Այս օրերին, երբ Երևանի թանգարանները փակ են հարգելի պատճառներով, մեզ հետաքրքրեց, թե ինչ խորհուրդներ կարող են տալ թանգարանների աշխատակիցները #ՄնաՏանը կոչն առավել հետաքրքիր դարձնելու համար: Հարցերն ուղղեցինք ԱՐԱՐԱՏ թանգարանի էքսկուրսավար Ջեմմա Միրզոյանին:

"Նովոստի-Ամենիա". Ինչպե՞ս ԱՐԱՐԱՏ թանգարանն արձագանքեց ստեղծված իրավիճակին:

Ջեմմա Միրզոյան. ԱՐԱՐԱՏ թանգարանը մի շարք գործողություններովարձագանքեց իրավիճակին վտանգի առաջին իսկ նախանշաններից: Այժմ մենք, ինչպես նաև բոլոր թանգարններն ու պատկերսրահները, դեռևս փակ ենք, սակայն փորձում ենք տեղափոխել որոշակի գործողություններ առցանց`հրավիրելով վայելել ԱՐԱՐԱՏ թանգարանն առայժմ սոցիալական հարթակներում՝ ֆեյսբուքում և ինսթագրամում  

Загружается новость ... "Лево"

Ավելին, եթե նկատել եք, մենք ժամանակավորապես փոխել ենք մեր լոգոն՝ միփոքր վերափոխոլեվ այն #ՄնաՏանը կոչին համահունչ, որոշակի լումա ներդրել այդ հորդորի տարածման հարցում իր հետևորդների շրջանում:

"Նովոստի-Ամենիա". Հայտնի է, որ ԱՐԱՐԱՏ թանգարանի շրջայցի հետաքրքիր մաս է կազմում համտեսի արարողությունը: Կարելի՞ է արդյոք այն կրկնել տանը: Եթե այո, ապա ի՞նչ խորհուրդներ կտաք:

Ջեմմա Միրզոյան. Այո՛, դուք ճիշտ եք: ԱՐԱՐԱՏ Թանգարանի դասական շրջայցը, որը ներառում է բազմաթիվ հետաքրքիր դրվագներ, ավարտվում է համտեսի արարողությամբ, որը, ինչու ոչ, կարելի է կրկնել տանը: Այդ իմաստով, եթե ստեղծված իրողությանը մեկ այլ տեսանկյունից նայենք, ապա սա հիանալի հնարավորություն է մեր մտերիմների հետ  անցկացրած այս պահերնառավել հիշարժան դարձնելու համար: 

Վստահ եմ, որ շատերիս տանը կլինի ARARAT կոնյակ, բայց այստեղ շատ կարևոր է նաև բաժակի ճիշտ ընտրությունը:
" Գրագետ ընտրված բաժակի մեջ կկարողանանք բացահայտել ARARAT կոնյակների բույրը և համը:Նախընտրելի է, որ բաժակը լինի կակաչի տեսքով: "
Կոնյակի բաժակը դանդաղ կարող եք պտտել և տաքացնել ձեր ձախ ափի մեջ, քանի որ ձախ ձեռքը սրտին ավելի մոտ է: Չէ՞ որ կոնյակի իսկական վայելքը միշտ ի սրտե պատմություն է: Արդյունքում բաժակի մակերեսին կհայտնվեն կաթիլներ՝ որքան կաթիլները դանդաղ են հոսում, այնքան կոնյակն ավելի հնացված է: Որակյալ կոնյակը պետք է լինի թափանցիկ և փայլուն: Յուրաքանչյուր կոնյակ ունի իր առանձնահատուկ բույրը և համը: Իրականում կոնյակի վայելքի մեջ ամենակարևոր բաղադրիչներից է ներդաշնակությունն ու շտապողականության բացակայությունը, ինչի հնարավորությունը հիմա կարծես միփոքր ավելի մեծ է, քան նախկինում՝ աշխատանքային հագեցած առօրյայի ժամանակ: 

Ինչ վերաբերում է զուգորդումներին, ապա խորհուրդ կտայի թերևս ամենահեշտն ու դասականը՝ շոկոլադն ու կոնյակը: 

"Նովոստի-Ամենիա". Մինչվիրուսային անցյալում մի ռեստորանում մատուցեցին կոնյակը սուրճի հետ միասին, ընդ որում՝ շատ գեղեցիկ: Սա համարու՞մ եք ճիշտ զուգորդում: 

Ջեմմա Միրզոյան. Ես կարծես կռահեցի, որ ռեստորանի մասին է խոսքը: Դա իսկապես կոնյակի մատուցման շատ գեղեցիկ եղանակ է, որը նույնպես կարելի է առաջարկել մտերիմներին տան պայմաններում: Առավել ևս, որ առջևում մայիսյան տոներն են, որոնք կարելի է դարձնել անմոռանալի՝ հրավիրելով ընտանիքի անդամներին վայելել ջերմ զրույցներ ARARAT-ի և մեկ գավաթ սուրճի շուրջ: 

 Պատրաստման համար հարկավոր են՝

ARARAT կոնյակ  - 30 մլ
Սուրճ - 40 մլ
Հալվա կամ կոզինախ

 - рис.1

Պատրաստման եղանակը

1. Սուրճը պատրաստել արևելյան եղանակով, չեռացնել:

2. Մատուցել կոնյակն ու սուրճը սկուտեղի վրա՝ հալվայով կամ կոզինախով:  

Այս պարզ և հասանելի բաղադրիչներով և համապատասխան սպասքի օգնությամբ կարելի է ստանալ ոչ միայն ջերմ, բայց և  գեղագիտորեն հաճելի երեկո: 

"Նովոստի-Ամենիա". Չգիտեմ որքանով է տեղին հարցս, բայց, հիշելով ԱՐԱՐԱՏ Թանգարանի Կոկտեյլային օր միջոցառումների շարքըցանկանում եմ հարցնել, արդյոք ունենք այս եղանակին նախընտրելի կոկտեյլ և կարող եք հուշել դրա պատրաստման եղանակը: 

Ջեմմա Միրզոյան. Ամենայն հարգանքով մոտենալով դեպի կոնյակի համտեսի դասական մոտեցումներին, որոնք անձնապես ինձ համար ծիսակարգի պես մի բան են, պետք է ասեմ, որ կոնյակի վայելքը կոկտեյլային տարբեր համադրություններում դառնում է ավելի ու ավելի ակտուալ: Մեծանում է թե՛ առաջարկվող կոկտեյլների տեսականին, թե՛ նրանց նկատմամբհեատքրքրությունը: Դրանից ելնելով՝ մենք սկսեցինք Կոկտեյլային օր նախագիծը, որը շատ կարճ ժամանակահատվածում սկսեց մեծ հետաքրքություն վայելել: 

Կներկայացնեմ մի կոկտեյլ, որը մեր այցելուները պատրաստել են միջոցառումներից մեկի ժամանակ: Sparkle of Summer կոկտեյլը պատրաստվում է ARARAT Apricot խմիչքի հիմքով: Հիշեցնեմ, որ ARARAT Apricot – ը` 6 տարվա հնացման ARARAT կոնյակի և ծիրանի հիմքով ալկոհոլային խմիչքը, օժտված է նուրբ և կատարյալ ներդաշնակ բույրով:

Եվ այսպես, Sparkle of Summer պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է`

ARARAT Apricot 35 մլ
Ծիրանի մուրաբա 20 մլ 
Թարմ քամած կիտրոնի հյութ 20 մլ 
Հայկական փրփրուն գինի բրյուտ 100 մլ 

 - рис.2
Բաղադրիչները փրփրուն գինուցբացիմիմյանց հետ խառնելշեյքերում, որի բացակայության դեպքում կարող եք օգտագործել ցանկացած ապակյա ամուր փակվող տարա:

Լցնել այն մատուցվող բաժակի մեջ և ավելացնել փրփրուն գինին:

Մատուցում են այս կոկտեյլը շամպայնի բաժակի մեջ՝ զարդարելով այն մի կտոր ծիրանաչրով:

"Նովոստի-Ամենիա". Շնորհակալություն զրույցի համար: 

Ջեմմա Միրզոյան. Ես եմ շնորհակալ: