Ջորջ Քլունին և Ռուբեն Վարդանյանը այցելել են ԱՐԱՐԱՏ թանգարան
23.04.2016,
11:28
Նախօրեին Aurora Prize for Awakening Humanity միջազգային մարդասիրական մրցանակի ղեկավարներն ու հյուրերն այցելել են Երևանի կոնյակի գործարան:
![Ջորջ Քլունին և Ռուբեն Վարդանյանը այցելել են ԱՐԱՐԱՏ թանգարան Ջորջ Քլունին և Ռուբեն Վարդանյանը այցելել են ԱՐԱՐԱՏ թանգարան](/upload/iblock/38e/ketdpnv03hu1bwy3eurfmt8ef7tveqry.jpeg)
ԵՐԵՎԱՆ, 23 ապրիլի. /Նովոստի-Արմենիա/. Նախօրեին Aurora Prize for Awakening Humanity միջազգային մարդասիրական մրցանակի ղեկավարներն ու հյուրերն այցելել են Երևանի կոնյակի գործարան և հայկական լեգենդար ԱՐԱՐԱՏ կոնյակների նշանավոր թանգարան:
Ավրորա մրցանակի Ընտրող հանձնաժողովի համանախագահ, կինոգործիչ և բարերար Ջորջ Քլունին նախաձեռնության համահիմնադիր Ռուբեն Վարդանյանի ու այլ հյուրերի հետ ծանոթացել է ԱՐԱՐԱՏ թանգարանի ժառանգությանը, որը երկրի պատմության և մշակույթի անբաժանելի մասն է:
Թանգարանի այցելուները հատկապես տպավորված էին Երևանի կոնյակի գործարանի կուպաժի վարպետ Մարգար Սեդրակյանի ոգեշնչող պատմությամբ: Նա այն անձանցից է, ով փրկվել է 1915 թվականի Ցեղասպանությունից և, չնայած վերապրած ողբերգությանը, կարողացել է կյանքում և ստեղծագործական աշխատանքում առավելագույն բարձունքների հասնելու ուժ գտնել:
![- рис.1 - рис.1](/upload/articles/183269/1_5f95198d2c8b2c63a9218745290e870b.jpg)
«Մեզ համար մեծ պատիվ է Երևանի կոնյակի գործարանում՝ վերածնունդի ու նոր կյանքի հավերժ խորհրդանիշ Արարատի հայացքի ներքո ողջունել Aurora Prize-ի համահիմնադիրներին ու հյուրերին»,- նշել է Aurora Prize for Awakening Humanity անդրանիկ արարողության գործընկերներից մեկի՝ Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Իգոր Առաքելյանը:
![- рис.2 - рис.2](/upload/articles/183269/2_ebc6aa1b5f7fc915b801ecc7014017d9.jpg)
ԱՐԱՐԱՏ լեգենդար հայկական կոնյակները արտադրվում են Երևանի կոնյակի գործարանում բացառապես բարձրորակ հայկական խաղողից և բյուրեղյա մաքուր աղբյուրի ջրից՝ ավանդական տեխնոլոգիաների կիռարմամբ, որոնց հիմքը դրվել է դեռևս 1887 թվականին Ներսես և Վասիլի Թաիրյանց եղբայրների կողմից:
ԱՐԱՐԱՏ կոնյակների արտադրության համար օգտագործվող հատընտիր սպիրտները հնացվում են կովկասյան դարավոր կաղնու տակառներում, որոնք պատրատվում են գործարանի սեփական տակառագործական արհեստանոցում: 1998 թվականին Երևանի կոնյակի գործարանը միացավ պրեմիալ ալկոհոլի համաշխարհային շուկայի առաջնորդ Պեռնո Ռիկար (Pernod Ricard) միջազգային խմբին:
Ավրորա մրցանակի Ընտրող հանձնաժողովի համանախագահ, կինոգործիչ և բարերար Ջորջ Քլունին նախաձեռնության համահիմնադիր Ռուբեն Վարդանյանի ու այլ հյուրերի հետ ծանոթացել է ԱՐԱՐԱՏ թանգարանի ժառանգությանը, որը երկրի պատմության և մշակույթի անբաժանելի մասն է:
Թանգարանի այցելուները հատկապես տպավորված էին Երևանի կոնյակի գործարանի կուպաժի վարպետ Մարգար Սեդրակյանի ոգեշնչող պատմությամբ: Նա այն անձանցից է, ով փրկվել է 1915 թվականի Ցեղասպանությունից և, չնայած վերապրած ողբերգությանը, կարողացել է կյանքում և ստեղծագործական աշխատանքում առավելագույն բարձունքների հասնելու ուժ գտնել:
![- рис.1 - рис.1](/upload/articles/183269/1_5f95198d2c8b2c63a9218745290e870b.jpg)
«Մեզ համար մեծ պատիվ է Երևանի կոնյակի գործարանում՝ վերածնունդի ու նոր կյանքի հավերժ խորհրդանիշ Արարատի հայացքի ներքո ողջունել Aurora Prize-ի համահիմնադիրներին ու հյուրերին»,- նշել է Aurora Prize for Awakening Humanity անդրանիկ արարողության գործընկերներից մեկի՝ Երևանի կոնյակի գործարանի գործադիր տնօրեն Իգոր Առաքելյանը:
![- рис.2 - рис.2](/upload/articles/183269/2_ebc6aa1b5f7fc915b801ecc7014017d9.jpg)
ԱՐԱՐԱՏ լեգենդար հայկական կոնյակները արտադրվում են Երևանի կոնյակի գործարանում բացառապես բարձրորակ հայկական խաղողից և բյուրեղյա մաքուր աղբյուրի ջրից՝ ավանդական տեխնոլոգիաների կիռարմամբ, որոնց հիմքը դրվել է դեռևս 1887 թվականին Ներսես և Վասիլի Թաիրյանց եղբայրների կողմից:
ԱՐԱՐԱՏ կոնյակների արտադրության համար օգտագործվող հատընտիր սպիրտները հնացվում են կովկասյան դարավոր կաղնու տակառներում, որոնք պատրատվում են գործարանի սեփական տակառագործական արհեստանոցում: 1998 թվականին Երևանի կոնյակի գործարանը միացավ պրեմիալ ալկոհոլի համաշխարհային շուկայի առաջնորդ Պեռնո Ռիկար (Pernod Ricard) միջազգային խմբին: