Աշխարհի թոփ 7 գաստրոնոմիկ փառատոները
06.05.2024,
15:07
Yerevan Days–ի նախաշեմին «Նովոստի-Արմենիան» ներկայացնում է աշխարհի ամենահեղինակավոր և հայտնի գաստրոնոմիկ փառատոները

ԵՐԵՎԱՆ, 6 մայիսի․/Նովոստի–Արմենիա/․ Հունիսի 7-ին, 8-ին, 9-ին Երևանում առաջին անգամ անցկացվող Yerevan Days–ի նախաշեմին «Նովոստի-Արմենիան» ներկայացնում է աշխարհի ամենահեղինակավոր և հայտնի գաստրոնոմիկ փառատոները, որտեղ գուրմաններն ու պարզապես համեղ ուտեստների սիրահարներն ունեն բացառիկ հնարավորություն համտեսելու տարատեսակ ուտեստներ և ծանոթանալու նոր խոհարարական միտումներին։

Madrid Fusión – անցկացվում է Մադրիդում (Իսպանիա): Այն ամենահայտնի գաստրոնոմիկ փառատոներից է, որը գրավում է համաշխարհային կարգի շեֆ խոհարարներին և ոլորտի մասնագետներին: Այստեղ քննարկվում են խոհարարական նորագույն միտումներն ու տեխնոլոգիաները։

Bocuse d'Or – անցկացվում է Լիոնում (Ֆրանսիա): Այն ֆրանսիացի շեֆ խոհարարների միջազգային մրցույթ է, որը կրում է հայտնի ֆրանսիացի խոհարար Փոլ Բոկյուզի անունը։ Մրցույթները ներառում են բարդ խոհարարական առաջադրանքներ և գնահատվում են առաջատար մասնագետներից կազմված ժյուրիի կողմից:

Մելբուրնի գաստրոնոմիկ փառատոն (Melbourne Food and Wine Festival) – ամենախոշոր և ամենահայտնի փառատոներից մեկն է, որն ամեն տարի անցկացվում է Ավստրալիայի մեծությամբ երկրորդ քաղաքում: Այն գրավում է առաջատար շեֆ խոհարարներին և հնարավորություն է տալիս համտեսել տարատեսակ ճաշատեսակներ և խմիչքներ:

San Sebastián Gastronomika – անցկացվում է Սան Սեբաստիանում (Իսպանիա): Փառատոնը գրավում է համաշխարհային կարգի շեֆ խոհարարների և առաջարկում դասախոսություններ, վարպետության դասեր և խոհարարական նորագույն գաղափարների շնորհանդեսներ:

Salon du Chocolat - շոկոլադին նվիրված միջազգային փառատոն, որն անցկացվում է Փարիզում և աշխարհի այլ քաղաքներում։ Այստեղ իրենց արտադրանքն են ներկայացնում լավագույն շոկոլադագործները, կազմակերպվում են ցուցահանդեսներ և համտես։

Omnivore - միջազգային փառատոն, որն անցկացվում է աշխարհի տարբեր քաղաքներում, այդ թվում՝ Փարիզում, Շանհայում, Լոնդոնում և Լոս Անջելեսում։ Փառատոնը շեշտը դնում է ժամանակակից խոհանոցի վրա և գրավում է երիտասարդ տաղանդավոր շեֆ խոհարարների:
Մոսկվայի համը (Taste of Moscow) – ամենամյա գաստրոնոմիկ փառատոն, որը սովորաբար անցկացվում է Մոսկվայում մի քանի օրվա ընթացքում: Սա խոշոր միջոցառում է, որը նվիրված է խոհարարությանը և գաստրոնոմիային, որտեղ այցելուները կարող են վայելել Մոսկվայի և այլ քաղաքների լավագույն ռեստորանների բազմազան ուտեստներ: Բացի այդ, փառատոնին կարելի է համտեսել նորույթներ սննդի և խմիչքի ոլորտում, ինչպես նաև ծանոթանալ ոլորտի նոր միտումներին:

Madrid Fusión – անցկացվում է Մադրիդում (Իսպանիա): Այն ամենահայտնի գաստրոնոմիկ փառատոներից է, որը գրավում է համաշխարհային կարգի շեֆ խոհարարներին և ոլորտի մասնագետներին: Այստեղ քննարկվում են խոհարարական նորագույն միտումներն ու տեխնոլոգիաները։

Bocuse d'Or – անցկացվում է Լիոնում (Ֆրանսիա): Այն ֆրանսիացի շեֆ խոհարարների միջազգային մրցույթ է, որը կրում է հայտնի ֆրանսիացի խոհարար Փոլ Բոկյուզի անունը։ Մրցույթները ներառում են բարդ խոհարարական առաջադրանքներ և գնահատվում են առաջատար մասնագետներից կազմված ժյուրիի կողմից:

Մելբուրնի գաստրոնոմիկ փառատոն (Melbourne Food and Wine Festival) – ամենախոշոր և ամենահայտնի փառատոներից մեկն է, որն ամեն տարի անցկացվում է Ավստրալիայի մեծությամբ երկրորդ քաղաքում: Այն գրավում է առաջատար շեֆ խոհարարներին և հնարավորություն է տալիս համտեսել տարատեսակ ճաշատեսակներ և խմիչքներ:

San Sebastián Gastronomika – անցկացվում է Սան Սեբաստիանում (Իսպանիա): Փառատոնը գրավում է համաշխարհային կարգի շեֆ խոհարարների և առաջարկում դասախոսություններ, վարպետության դասեր և խոհարարական նորագույն գաղափարների շնորհանդեսներ:

Salon du Chocolat - շոկոլադին նվիրված միջազգային փառատոն, որն անցկացվում է Փարիզում և աշխարհի այլ քաղաքներում։ Այստեղ իրենց արտադրանքն են ներկայացնում լավագույն շոկոլադագործները, կազմակերպվում են ցուցահանդեսներ և համտես։

Omnivore - միջազգային փառատոն, որն անցկացվում է աշխարհի տարբեր քաղաքներում, այդ թվում՝ Փարիզում, Շանհայում, Լոնդոնում և Լոս Անջելեսում։ Փառատոնը շեշտը դնում է ժամանակակից խոհանոցի վրա և գրավում է երիտասարդ տաղանդավոր շեֆ խոհարարների:
Մոսկվայի համը (Taste of Moscow) – ամենամյա գաստրոնոմիկ փառատոն, որը սովորաբար անցկացվում է Մոսկվայում մի քանի օրվա ընթացքում: Սա խոշոր միջոցառում է, որը նվիրված է խոհարարությանը և գաստրոնոմիային, որտեղ այցելուները կարող են վայելել Մոսկվայի և այլ քաղաքների լավագույն ռեստորանների բազմազան ուտեստներ: Բացի այդ, փառատոնին կարելի է համտեսել նորույթներ սննդի և խմիչքի ոլորտում, ինչպես նաև ծանոթանալ ոլորտի նոր միտումներին:
Այս փառատոները եզակի հնարավորություն են ընձեռում համտեսել ճաշատեսակներ ամբողջ աշխարհից, ծանոթանալ տաղանդավոր խոհարարների հետ և իմանալ խոհարարության նոր միտումների ու նորարարությունների մասին: Yerevan Days–ի կազմակերպիչները հույս ունեն, որ ժամանակի ընթացքում երևանյան փառատոնը ևս կդասվի նշված միջոցառումների շարքում։