Գիտնականները փորձարկում են կատարել, որի ընթացքում կրծողների մի խումբը ճարպոտ ուտելիքի հետ միասին ստացել է ֆլավոնոիդներ պարունակող ցիտրուսայինների մեծ քանակ (լայմ, նարինջ, կիտրոն), երկրորդ խումբը ստացել է սովորական սնունդ և երրորդը` ճարպոտ սնունդ։ Գիտնականները նաև ուսումնասիրել են գեսպերիդինի, էրիոցիտրինի և էրիոդիկտոլի ազդեցությունը կենդանիների առողջության վրա, հայտնում է aif.ru–ն։
Արդյունքում պարզվել է, որ ճարպոտ սննդի ընդունումը ֆլավոնոիդների հետ միասին օգնում է նվազեցնել ճարպերի ավելցուկից առաջացած կործանարար ազդեցությունը։ Գիտնականները կարծում են, որ ցիտրուսային մրգերի և դիետիկ սննդի համադրությունը թույլ կտա մեղմել դիետան և դարձնել այն ավելի օգտակար, գրում է EurekAlert–ը։–0–