417.4
4.02
393.4
+16
Եղանակը Երևանում
Հայ

Ինչպե՞ս տարբերել առողջարար չորամիրգը վնասակարից

20:36
24 Փետրվարի 2019
ԵՐԵՎԱՆ, 24 փետրվարի. /Նովոստի-Արմենիա/. Իսկական չորամրգերը ոչնչով մշակված չեն և չորացվել են մաքուր օդին: Գոյություն ունի այդպիսի չորացման երկու տարբերակ.

1. Արևի տակ: Այդպես մրգերն ավելի արագ են չորանում, բայց կոշտանում են:

2. Ստվերում: Այս եղանակն ավելի շատ ժամանակ է պահանջում, բայց ավելի որակյալ է: Այն թույլ է տալիս պահպանել մրգերի օգտակար հատկությունների մեծ մասը:

Բնական ճանապարհով չորացրած մրգերը պետք է անպայման մգանան, գրում է fitnessi.ru կայքը: Դրանք տգեղ տեսք ունեն, կնճռոտ են, բայց շատ օգտակար և համեղ:

Ծիրանաչիր

Իսկական ծիրանաչիրը դարչնագույն է և չի փայլում: Ավելի լավ է գնել կորիզով ծիրանաչիրը:

Սալորաչիր

Իսկական սալորաչիրն ամբոջովին անփայլ է և մի փոքր թթու համ ունի: Իսկ ամենալավը կորիզով է: Եթե այն թրջենք, ապա սալորաչրի թրջված մասերը սպիտակում են: Դա նշանակում է, որ այն ճիշտ է չորացվել և չի մշակվել:

Արմավ

Արմավենու պտուղները պետք է գնել առանց շաքարի օշարակի կամ շատ չոր (և այնուհետև թրջել), կամ Կասպիրան տեսակի, որոնք վաճառվում են 500 գրամանոց տուփերով և օշարակ չեն պարունակում:

Չամիչ

Իսկական չամիչը կարող է երկու տեսակի լինել՝ եթե դա սև խաղող է, ապա չամիչը սևակապույտ կլինի, եթե սպիտակ՝ ապա կարմրադարչնագույն: Եվ այն երբեք չպետք է լինի սպիտակադեղնավուն:

Ամենաօգտակարը պոչիկով չամիչն է, որը պահպանում է չորամրգի ամբողջականությունը և վիտամինների մեծ մասը: Մի գնեք շատ մեծ չամիչ, այն, ամենայն հավանականությամբ, մշակվել է հատուկ նյութեվ՝ հիբերելինով: Դա աճի խթանիչ է, որն ավելացնում է չրի չափը 1.5 անգամ:

Թուզը կարող է ավելի բաց գույն ունենալ, դա նորմալ է բաց երանգի տեսակների համար: Եվ վախենալու ոչինչ չկա, եթե վրան սպիտակ շղարշ կա, դա մրգային գլյուկոզան է:

Մեկ ընդհանրություն կա բոլոր չորամրգերի համար՝ եթե դուք դրանք ճզմեք բռունցքի մեջ, ապա դրանք չպետք է կպնեն միմյանց, այլ պետք է չոր և կոշտ մնան:

Եվ որոշ չորամրգերում կարող են միջատներ լինել: Եթե դրանք ձեր գնած չորամրգերի ծավալի 10 տոկոսից պակաս են, ապա դա նորմա է, քանի որ իսկական լինելու ցուցանիշ է: -0-

Ծանոթացեք լուրերին առաջինն ու քննարկեք դրանք մեր Telegram-յան ալիքում

Partners News
ԱՌԿԱ գործակալություն
Բաժնի այլ նյութեր
18:37
04 Օգոստոսի 2023
Սպիտակուցային դիետա. օգուտ և վնաս
Ավելորդ քաշից ազատվելու հարցում կարևոր դեր է խաղում սպիտակուցը
16:07
03 Օգոստոսի 2023
Երջանկության հորմոն. ի՞նչ ուտել լավ տրամադրություն ունենալու համար
Շատերը լսել են, որ երջանիկ լինելու համար անհրաժեշտ է երջանկության հորմոն սերոտոնինը: Բայց հաճախ չգիտենք էլ, թե որքան սերոտոնին կարող է արտադրել մեր օրգանիզմը
15:16
03 Օգոստոսի 2023
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
15:37
31 Հուլիսի 2023
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
14:11
28 Հուլիսի 2023
Ամառային սննդակարգ. հինգ ոսկե կանոն
Գոյություն ունեն ունիվերսալ խորհուրդներ, որոնք կօգնեն  թեթև զգալ ամառային շոգ օրերին
21:15
27 Հուլիսի 2023
Կանաչ թեյը` մազաթափության դեմ. օգտակար խորհուրդներ
Կանաչ թեյը կարելի է հաջողությամբ օգտագործել որպես թերապևտիկ միջոց մազաթափության դեմ
14:59
27 Հուլիսի 2023
Դիետոլոգները նշել են բանջարեղենի լավագույն տեսակները քաշի նվազեցման համար
Դիետոլոգները թվարկել են բանջարեղենի այն տեսակները, որոնք առավել արդյունավետ են քաշի նվազեցման համար
21:15
24 Հուլիսի 2023
Մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել. նյարդաբան
Նյարդաբանը նշել է, որ մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել
19:37
21 Հուլիսի 2023
Ունե՞ք բարձր զարկերակային ճնշում, օգտագործեք այս տասը սննդամթերքը
Հիպերտոնիան կամ բարձր զարկերակային ճնշումը ամենատարածված սրտանոթային հիվանդություններից է
09:53
21 Հուլիսի 2023
Վնա՞ս, թե՞ օգուտ. դիետոլոգը պարզաբանել է հայտնի աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
Դիետոլոգը պարզաբանել է ամառային ամենատարածված` լոլիկով և վարունգով աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
21:15
18 Հուլիսի 2023
Հայտնի ցավազրկողն ավելացնում է սրտային անբավարարության զարգացման ռիսկը ու կարող է հանգեցնել մահվան
Գիտնականները գնահատել են հայտնի ցավազրկողի ազդեցությունը սրտի վրա
19:37
12 Հուլիսի 2023
Այս 6 կարևոր մթերքների ոչ բավարար օգտագործումը կարող է հանգեցնել սրտանոթային հիվանդությունների. գիտնականներ
Կանադացի հետազոտողները պարզել են, որ անոթների և սրտի առողջությունը մեծապես կախված է նրանից, թե ինչ մթերքներ են մարդիկ օգտագործում կանոնավոր կերպով