411.99
4.03
390.88
+17
Եղանակը Երևանում
Հայ

«10х10» դիետա. մինուս 10 կգ 10 օրում

20:27
23 Փետրվարի 2019
ԵՐԵՎԱՆ, 23 փետրվարի. /Նովոստի-Արմենիա/. Եթե ուզում եք 10 կգ ավելորդ քաշ կորցնել 10 օրում, ապա 10 օրվա համար նախատեսված այս դիետան ձեզ համար է:

Ավելորդ կիլոգրամները կհեռանան ամեն օր, գրում է fitnessi.ru-ն:

Տասն օրվա համար նախատեսված «10х10» դիետան այդքան էլ կոշտ չի համարվում, քանի որ, ի տարբերություն, 3,5 կամ 7 օրվա փոխարեն ներառում է 10 օր, որոնց ընթացքում բեռնվածությունը բաշխվում է հավասարապես բոլոր օրերի վրա` առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու:

Բացի այդ, այն հարուստ է սպիտակուցով, այդ պատճառով դուք քաշ եք կորցնում ոչ թե մկանային հյուսվածքի, այլ ճարպի հաշվին:

Այս դիետան խորհուրդ չի տրվում մեծ քաշ ունեցողներին, քանի որ կորցրած կիլոգրամները վերադարձնելու ռիսկը նրանց մոտ ավելի բարձր է:

Ո՞ր մթերքներից է պետք ազատվել

Խմորային և քաղցր (այդ թվում` շաքարի փոխարինիչները), երշիկեղենը, յուղոտ մթերքները և կաթնամթերքը, հատիկեղենը, մարինադները, ալկոհոլը, մրգահյութերը, ընկուզեղենը, օսլայոտ բանջարեղենը (գազար, կարտոֆիլ, բազում), ընդեղենը, հնդկացորենը, ոստրեները, պաշտետները, լրայդը, ֆաստֆուդը, միրգը (բացառություն` կիտրոն և ոչ քաղցր մրգեր):

Ո՞ր մթերքները ներառել սննդակարգում

Նախընտրությունը տվեք ձկանը

• Սպիտակուց. անյուղ միս (տավարի մսի անյուղ մասերը, հորթի միս, ճագարի միս), թռչնամիս (հավ, հնդկահավ), ձուկ (նախընտրությունը յուղոտ տեսակներին), ոչ յուղոտ պանրի և կեֆիր: Ձու (երկուսից ոչ ավելի յուրաքանչյուր երկու-երեք օրը կամ ձվի մեկ սպիտակուց ամեն օր):

• Բանջարեղեն և բջջանյութ. Բանջարեղենը չպետք է պարունակի 5–10 գրամից ավելի ածխաջուր 100 գրամում: Օրինակ, վարունգ, լոլիկ, ծաղկացոր, պեկինյան, սովորական կաղամբ, դդմիկ, սմբուկ, բողկ, հազար, սպանախ, նեխուր, կանաչ սոխ, սունկ, կանաչեղեն, աճեցրած սերմեր, ձիթապտղի յուղ:

• Ըմպելիքներ. ջուր, սուրճ, թեյ

Քանի՞ անգամ սնվել

• Պետք է սնվել հինգ անգամ` դա խթանում է նյութափոխանակությունը: -0-

Ծանոթացեք լուրերին առաջինն ու քննարկեք դրանք մեր Telegram-յան ալիքում

Partners News
ԱՌԿԱ գործակալություն
Բաժնի այլ նյութեր
18:37
04 Օգոստոսի 2023
Սպիտակուցային դիետա. օգուտ և վնաս
Ավելորդ քաշից ազատվելու հարցում կարևոր դեր է խաղում սպիտակուցը
16:07
03 Օգոստոսի 2023
Երջանկության հորմոն. ի՞նչ ուտել լավ տրամադրություն ունենալու համար
Շատերը լսել են, որ երջանիկ լինելու համար անհրաժեշտ է երջանկության հորմոն սերոտոնինը: Բայց հաճախ չգիտենք էլ, թե որքան սերոտոնին կարող է արտադրել մեր օրգանիզմը
15:16
03 Օգոստոսի 2023
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
15:37
31 Հուլիսի 2023
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
14:11
28 Հուլիսի 2023
Ամառային սննդակարգ. հինգ ոսկե կանոն
Գոյություն ունեն ունիվերսալ խորհուրդներ, որոնք կօգնեն  թեթև զգալ ամառային շոգ օրերին
21:15
27 Հուլիսի 2023
Կանաչ թեյը` մազաթափության դեմ. օգտակար խորհուրդներ
Կանաչ թեյը կարելի է հաջողությամբ օգտագործել որպես թերապևտիկ միջոց մազաթափության դեմ
14:59
27 Հուլիսի 2023
Դիետոլոգները նշել են բանջարեղենի լավագույն տեսակները քաշի նվազեցման համար
Դիետոլոգները թվարկել են բանջարեղենի այն տեսակները, որոնք առավել արդյունավետ են քաշի նվազեցման համար
21:15
24 Հուլիսի 2023
Մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել. նյարդաբան
Նյարդաբանը նշել է, որ մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել
19:37
21 Հուլիսի 2023
Ունե՞ք բարձր զարկերակային ճնշում, օգտագործեք այս տասը սննդամթերքը
Հիպերտոնիան կամ բարձր զարկերակային ճնշումը ամենատարածված սրտանոթային հիվանդություններից է
09:53
21 Հուլիսի 2023
Վնա՞ս, թե՞ օգուտ. դիետոլոգը պարզաբանել է հայտնի աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
Դիետոլոգը պարզաբանել է ամառային ամենատարածված` լոլիկով և վարունգով աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
21:15
18 Հուլիսի 2023
Հայտնի ցավազրկողն ավելացնում է սրտային անբավարարության զարգացման ռիսկը ու կարող է հանգեցնել մահվան
Գիտնականները գնահատել են հայտնի ցավազրկողի ազդեցությունը սրտի վրա
19:37
12 Հուլիսի 2023
Այս 6 կարևոր մթերքների ոչ բավարար օգտագործումը կարող է հանգեցնել սրտանոթային հիվանդությունների. գիտնականներ
Կանադացի հետազոտողները պարզել են, որ անոթների և սրտի առողջությունը մեծապես կախված է նրանից, թե ինչ մթերքներ են մարդիկ օգտագործում կանոնավոր կերպով