ԵՐԵՎԱՆ,14 դեկտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Գիտնականները նշում են, որ տաք բրինձը կարող է վտանգավոր լինել։
Загружается новость ... "Лево"
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս համոզվել` արդյոք ճի՞շտ է բրինձը պահվում սառնարանում, գրում է
newsyou.info–ն։
Գիտնականները նշում են, որ տաք բրինձը կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման։ Դիետելոգների խոսքերով, բրնձում կան Bacillus cereus բակտերիաների բեղմնիկներ, որոնք չեն մահանում եփելու ժամանակ։ Հենց դրանք էլ դառնում են սննդային թունավորման պատճառ։ Բրինձը սառնարանում չպահելու դեպքում բեղմնիկները վերածվում են բակտերիաների, որոնք հանգեցնում են տոքսինների առաջացման։ Այս ամենն իր հերթին կարող է հանգեցնել փորլուծության և փսխման։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս բրինձը մեկ ժամով դնել սառնարան, սակայն այն կարող է սառնարանում մնալ միայն մեկ օր։–0–