Ճարպերն այրող ճարպեր․ ինչպե՞ս է ձիթապտղի յուղը օգնում նիհարել
ԵՐԵՎԱՆ, 4 հունվարի․ /Նովոստի-Արմենիա/․ Առաջին քամվածքի ձիթապտղի յուղը համարվում է գոյություն ունեցող բոլոր ճարպերից ամենից օգտակարը, գրում է Harper's Bazaar- ը : Այն հարուստ է օմեգա -3 և -6 ճարպաթթուներով, վիտամիններով, A և E և շատ այլ սննդանյութերով, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում ամեն ինչի վրա՝ մաշկի վիճակից մինչև սրտի առողջություն:
Հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությունը հուսալի պաշտպանություն է ապահովում ազատ ռադիկալների վնասման դեմ և զգալիորեն դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը:
Բացի այդ, պարզվում է, որ ձիթապտղի յուղը ոչ միայն չի հանգեցնում քաշի ավելացման, այլև նպաստում է դրա նվազեցմանը և պահպանմանը:
Բանն այն է, որ ձիթապտղի յուղը պարունակում է մոնոչհագեցած ճարպաթթուներ` «օգտակար» ճարպեր: Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ հաստատել են, որ չհագեցած ճարպաթթուների կանոնավոր սպառումը հանգեցնում է քաշի առողջ կորստի և մարմնի բազմաթիվ գործընթացների կարգավորման:
Բացի այդ, ձիթապտղի յուղը միջին շղթայի աղբյուր է: Սրանք լիպիդային միացություններ են, որոնք հեշտությամբ քայքայվում են մարմնի կողմից և բարենպաստ ազդեցություն են ունենում նյութափոխանակության վրա: Հեշտորեն մարսվող կառուցվածքի շնորհիվ օրգանիզմը տրիգլիցերիդներն օգտագործում է որպես վառելիք և այն չի պահպանում մարմնի ճարպի մեջ:
Լինելով բարձր կալորիականությամբ մթերք՝ ձիթապտղի յուղը երկար ժամանակ հագեցնում է օրգանիզմը և թույլ չի տալիս ձեզ քաղց զգալ, ինչը էապես նվազեցնում է շատ ուտելու ռիսկը: Ձկանը, մսին, բանջարեղենին ավելացրեք առաջին քամվածքի ձիթապտղի յուղ և օգտագործեք որպես աղցանի հավելում: -0-