Կաթնաշոռ ուտելու 5 կարևոր պատճառ

31.01.2021, 17:47
Կաթնաշոռ ուտելու 5 կարևոր պատճառ
Կաթնաշոռ ուտելու 5 կարևոր պատճառ
ԵՐԵՎԱՆ, 31 հունվարի. /Նովոստի-Արմենիա/. Կաթնաշոռը հիանալի սննդամթերք է առողջության ու օրգանիզմը մի շարք օգտակար նյութերով հարստացնելու համար:

1. Կաթնաշոռը բալանսավորված և դյուրամարս սննդամթերք է

2. Կաթնաշոռը բարելավում է նյութափոխանակությունը և, որպես հետևանք, կանխարգելում է ճարպակալումը

3. Կաթնաշոռի բուժիչ հատկությունները նպաստում են տուբերկուլյոզի, աթերոսկլերոզի, սակավարյունության, լյարդի, ենթաստամոքսային գեղձի, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների կանխարգելմանը

4. Կաթնաշոռում պարունակվող կաթնասպիտակուցն օժտված է բարձր սննդարար արժեքայնությամբ, բայց միաժամանակ մի քանի անգամ լավ է մարսվում մսից

5. Կաթնաշոռը կալցիումի և ֆոսֆորի հարուստ աղբյուր է` դրա շնորհիվ նկատելիորոն բարելավվում է մազերի, ատամների, եղունգաթիթեղների, ոսրկահյուսվածքի և նյարդային համակարգի վիճակը

Այնպես որ մի հրաժարվեք այս հիանալի մթերքից և ընդգրկեք այն ձեր սննդակարգում:–0–