Հետամանորյա խումարից բուժվելու կոկտեյլ հայ բարմենից`հատուկ «Նովոստի-Արմենիայի» համար (ՎԻԴԵՈ)
ԵՐԵՎԱՆ, 4 հունվարի , /Նովոստի-Արմենիա/. Բարմեն Անուշ «Փսոմի» Թովմասյանը «Նովոստի-Արմենիայի» ընթերցողներին առաջարկում է «White Christmas» յուրօրինակ կոկտեյլի բաղադրատոմս` ամանորյա հարմարավետ երեկոների համար:
Անուշն ասաց, որ այս կոկտեյլի համար կարելի է օգտագործել 3 տեսակ ալկոհոլային խմիչք` կոնյակ, ռոմ կամ օղի, բայց ինքը նախընտրում է կոնյակ: Այս ջերմացնող կոկտեյլն իր բույրով նման է «Բեյլիսին» և կարող է դառնալ խումարը բուժելու հիանալի տարբերակ: «White Christmas»–ը կարելի է առաջարկել նաև հյուրերին:
Եվ այսպես
Բաղադրիչներ
Կոնյակ (կամ ռոմ, օղի) – 50գ
Թեյի օշարակ – 30գ
Կաթ – 100-120գ
Դարչին, նռան հատիկներ, նարինջ կամ խնձոր` զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
Կաթսան դնել սալօջախին, լցնել բոլոր բաղադրիչները, բացի ալկոհոլից: Եռացնել, ավելացնել կոնյակը, ռոմը կամ օղին` ըստ ճաշակի, մի փոքր եռացնել և անջատել: Տաքացրած բաղադրիչները կարելի է նաև խառնել շեյքերի մեջ (կամ սովորական պինդ կափարիչով տարայի մեջ): Մատուցելիս բաժակի մեջ դնել դարչինի ձողիկը, նռան հատիկները, նարինջը կամ խնձորը:-0-