ԵՐԵՎԱՆ, 3 ապրիլի. /Նովոստի Արմենիա/. Մեծ Բրիտանիայի, Լոբորոյի և Բեդֆորդշիրի համալսարանների գիտնականները հետազոտություն են անցկացրել նախաճաշի օգտակարության վերաբերյալ:
Загружается новость ... "Лево"
Ավելի վաղ համարվում էր, որ նախաճաշը սննդի ընդունման առավել կարևոր մասն է, քանի որ դրանից հրաժարված մարդիկ ավելի շատ կալորիա են օգտագործում սննդի հաջորդ ընդունումների ժամանակ, ինչը կարող է դառնալ ավելորդ քաշի և ճարպակալման հետևանք, հայտնում է zi.dn.ua-ն:
Ճիշտ է, երեխաները և դեռահասները հաճախ են հրաժարվում նախաճաշից: Հետազոտության հեղինակները փորձել են պարզել, թե ինչպես է դա ազդում դեռահասների` կալորիաների սպառման վրա` հաշվի առնելով ֆիզիկական ակտիվությունը: Գիտափորձին մասնակցել է 11-15 տարեկան 40 աղջիկ: Մի մասը երեք օր շարունակ չի նախաճաշել, մյուս մասը լիարժեք նախաճաշ է ստացել:
Աղջիկները նաև պետք է գրառումներ կատարեին այն մասին, թե ինչ և որ ժամին են կերել օրվա ընթացքում: Իսկ հետազոտողներն այդ ընթացքում հետևում էին նրանց ֆիզիկական ակտիվությանը:
Պարզվել է, որ հանրագումարում չնախաճաշող աղջիկներն ավելի պակաս կալորիա էին գործածում: Իսկ ահա ֆիզիկական ակտիվության վրա դա որևէ կերպ չի ազդում: -0-