423.85
4.07
402.21
+14
Եղանակը Երևանում
Հայ

Ամեն օր մեղր ուտելու 5 պատճառ

17:55
29 Սեպտեմբերի 2019

ԵՐԵՎԱՆ, 29 սեպտեմբերի./Նովոստի–Արմենիա/. Մեղրը կարող է հիանալի կերպով փոխարինել սովորական շաքարավազին, այն նաև շատ առողջարար է, սակայն այս ամենով մեղրի օգտակար հատկությունները չեն ավարտվում, գրում է medikforum.ru–ն։

Հարուստ է հակաօքսիդանտներով. մեղրը պարունակում է օրգանիկ թթուներ և ֆենոլային բաղադրիչներ, ինչի շնորհիվ այդ դառնում է հզոր հակաօքսիդանտ։ Ֆենոլային բաղադրիչները նվազեցնում են սրտի, ուղեղի կաթվածի և տեսողության հիվանդությունների ռիսկը։ Ֆենոլները նաև կանխում են արյան մակարդուկների առաջացումն ու օգնում են լայնացնել զարկերակները։ Մեղրում առկա հակաօքսիդանտները նվազեցնում են նաև զարկերակային ճնշումը։

Փոխարինում է շաքարավազին. առանց առավելության մեղրն, իսկապես, շատ լավ փոխարինում է շաքարավազին։ Այն ամբողջությամբ բնական մթերք է, որն, ի տարբերություն շաքարի, չի ենթարկվել վերամշակման։ Մեղրը պարունակում է մեծ թվով նուտրիենտներ, հանքանյութեր և հակաօքսիդանտներ։ 

Загружается новость ... "Лево"

Նվազեցնում է խոլեսթերինի մակարդակը. որոշ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ մեղրի նեկտարը նվազեցնում է «վատ» խոլեսթերինի ցուցանիշները։ Միաժամանակ այն ավելացնում է «լավ» խոլեսթերինի մակարդակը։

Նվազեցնում է տրիգլիցերիդների մակարդակը. տրիգլիցերիդների կամ արյան մեջ ճարպերի բարձր ցուցանիշների դեպքում հաճախ առաջանում են սրտի հետ կապված խնդիրներ։ Դրանց մակարդակն աճում է արյան մեջ շաքարի ավելացման դեպքում։ Որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ տրիգլիցերիդների ցուցանիշները կարելի է նվազեցնել `փոխարինելով շաքարավազը մեղրով։

Բուժում է վերքերը. դեռևս հին եգիպտացիներն օգտագործում էին մեղրը որպես բնական միջոց վերքերի կամ միջին աստիճանի այրվածքների բուժման համար։ Ժամանակակից ուսումնասիրությունները հաստատում են մեղրի այդ հատկությունը։ Այն իսկապես կարող է արդյունավետ կերպով բուժել վիրաբուժական վերքերը, այրվածքներն ու դիաբետիկ խոցերը։–0–

Ծանոթացեք լուրերին առաջինն ու քննարկեք դրանք մեր Telegram-յան ալիքում

Partners News
ԱՌԿԱ գործակալություն
Բաժնի այլ նյութեր
18:37
04 Օգոստոսի 2023
Սպիտակուցային դիետա. օգուտ և վնաս
Ավելորդ քաշից ազատվելու հարցում կարևոր դեր է խաղում սպիտակուցը
16:07
03 Օգոստոսի 2023
Երջանկության հորմոն. ի՞նչ ուտել լավ տրամադրություն ունենալու համար
Շատերը լսել են, որ երջանիկ լինելու համար անհրաժեշտ է երջանկության հորմոն սերոտոնինը: Բայց հաճախ չգիտենք էլ, թե որքան սերոտոնին կարող է արտադրել մեր օրգանիզմը
15:16
03 Օգոստոսի 2023
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
Հրապարակվել են 5 ամենաարագ և էժան Android սմարթֆոնները
15:37
31 Հուլիսի 2023
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
Միխայիլ Գալուստյանը դադարել է շփվել Խարլամովի հետ ու նշել է պատճառը
14:11
28 Հուլիսի 2023
Ամառային սննդակարգ. հինգ ոսկե կանոն
Գոյություն ունեն ունիվերսալ խորհուրդներ, որոնք կօգնեն  թեթև զգալ ամառային շոգ օրերին
21:15
27 Հուլիսի 2023
Կանաչ թեյը` մազաթափության դեմ. օգտակար խորհուրդներ
Կանաչ թեյը կարելի է հաջողությամբ օգտագործել որպես թերապևտիկ միջոց մազաթափության դեմ
14:59
27 Հուլիսի 2023
Դիետոլոգները նշել են բանջարեղենի լավագույն տեսակները քաշի նվազեցման համար
Դիետոլոգները թվարկել են բանջարեղենի այն տեսակները, որոնք առավել արդյունավետ են քաշի նվազեցման համար
21:15
24 Հուլիսի 2023
Մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել. նյարդաբան
Նյարդաբանը նշել է, որ մշտական հոգնածությունը կարող է կարևոր վիտամինի դեֆիցիտի նշան լինել
19:37
21 Հուլիսի 2023
Ունե՞ք բարձր զարկերակային ճնշում, օգտագործեք այս տասը սննդամթերքը
Հիպերտոնիան կամ բարձր զարկերակային ճնշումը ամենատարածված սրտանոթային հիվանդություններից է
09:53
21 Հուլիսի 2023
Վնա՞ս, թե՞ օգուտ. դիետոլոգը պարզաբանել է հայտնի աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
Դիետոլոգը պարզաբանել է ամառային ամենատարածված` լոլիկով և վարունգով աղցանի օգտակարության մասին միֆերը
21:15
18 Հուլիսի 2023
Հայտնի ցավազրկողն ավելացնում է սրտային անբավարարության զարգացման ռիսկը ու կարող է հանգեցնել մահվան
Գիտնականները գնահատել են հայտնի ցավազրկողի ազդեցությունը սրտի վրա
19:37
12 Հուլիսի 2023
Այս 6 կարևոր մթերքների ոչ բավարար օգտագործումը կարող է հանգեցնել սրտանոթային հիվանդությունների. գիտնականներ
Կանադացի հետազոտողները պարզել են, որ անոթների և սրտի առողջությունը մեծապես կախված է նրանից, թե ինչ մթերքներ են մարդիկ օգտագործում կանոնավոր կերպով