ԵՐԵՎԱՆ, 20 նոյեմբերի./Նովոստի-Արմենիա/. Forbes-ը անգլիախոս լսարանին պատմել է այն մասին, որ հայկական խոհանոցը բացահայտելու լավագույն միջոցներից մեկն է ընկղմվել դրա ավանդույթների մեջ, որոնք պահպանում են հայկական ժառանգությունը:
Պարբերականը նաև ներկայացրել է 11 տարբեր խոհարարական տպավորություններ Հայաստանից:
Հայկական խոհանոցում ի՞նչը կարող է արժանի լինել խորաթափանց ճանապարհորդի ուշադրությանը։ Վառ հա՞մը, որը զգում ես ամեն կտորի հետ, թե՞ նույնիսկ ամենապարզ ուտեստների ավանդույթներն ու պատմությունը՝ խաշից մինչև «հորած պանիր»։
Հայկական խոհանոցը զարմանալիորեն բազմազան է հյուսիսից հարավ, այն ոչ միայն հարուստ է համերով, այլև հարուստ պատմություն ունի։ Հայկական ուտեստներն ու գինու ավանդույթները աշխարհում առաջիններից են, և դա կարելի է հասկանալ միայն երկիր այցելելով։ Այդ իսկ պատճառով Հայաստանը չի կարելի անտեսել։-0-