Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը առաջին եռամսյակի ընթացքում ավելացել է 17,5տոկոսով
![Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը առաջին եռամսյակի ընթացքում ավելացել է 17,5տոկոսով Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը առաջին եռամսյակի ընթացքում ավելացել է 17,5տոկոսով](/upload/iblock/574/b2s1wdlyochvc0hi2b8lkk6fdg502ynd.jpg)
Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը հունվար-մարտ ամիսներին ավելացել է 17,5 տոկոսով, ասվում է «Նովոստի-Արմենիա» գործակալությանը տրամադրված ՀՀ Ազգային վիճակագրական ծառայության տեղեկատվության մեջ:
Հունվար-մարտին երկրում 2747,7 հազար լիտր կոնյակ է արտադրվել, ինչը 17,5 տոկոսով ավելի է 2009 թ.-ի հունվար-մարտ ամիսների ցուցանիշից:
Միաժամանակ երկրում արտադրվել է 49,4% -ով պակաս օղի (1341,9 հազար լիտր):
Հաշվետու ժամանակահատվածում գինու արտադրության աճ է գրանցվել 21,3%-ով՝ հասնելով 973,9 հազար լիտրի, իսկ գարեջուր արտադրվել է 1852,1 հազար լիտր՝ 2009 թվականի նույն ժամանակահատվածի 1165,7 հազար լիտրի դիմաց:
Շամպայն գինիների արտադրությունը 2010 թ.-ի հունվար-մարտ ամիսներին կազմել է 54,1 հազար լիտր, ինչը 29,4% ավելի է 2009 թ.-ի հունվար-մարտ ամիսների նմանատիպ ցուցանիշից:
Միաժամանակ վիճակագրական տվյալների համաձայն՝ ոչ ալկոհոլային խմիչքների արտադրությունը (լիմոնադներ, գազավորված ու էներգետիկ ըմպելիքներ և այլն) Հայաստանում կրճատվել է 11,7%՝ հասնելով 6606,7 հազար լիտրի։-0-