Հայաստանի կառավարությունը հինգշաբթի սահմանել է հայկական կոնյակի և բրենդիի սպիրտի և խաղողի օղու թորվածքի հնեցման կարգը։
Ինչպես կառավարության նիստի ընթացքում նշեց ՀՀ գյուղատնտեսության նախարար Գերասիմ Ալավերդյանը, տվյալ որոշումը սահմանում է հայկական կոնյակի և բրենդիի սպիրտի և խաղողի օղու թորվածքի հնեցման ժամանակը և կարգը։
«Որոշման մշակմանը մասնակցել են Երևանի կոնյակի գործարանի, Երևանի գինու գործարանի և «Ավշար» գինու գործարանի տեխնոլոգները»,-ասաց նա։
Կառավարությունը նաև փոփոխություններ է կատարել 2006 թվականի մայիսի 26-ի իր որոշուման մեջ, համապատասխան որի ներդրվում են գինեգործական արտադրանքի միասնական տեխնոլոգիական չափորոշիչներ։
«Դա կնպաստի արտադրանքի որակի բարձրացմանը և սպառողների շահերի պաշտպանությանը»,- պարզաբանեց Ալավերդյանը։ -0-