ԵՐԵՎԱՆ, 15 հոկտեմբերի. /Նովոստի–Արմենիա/. Դուք միշտ ցանկացե՞լ եք մի փոքր քաշ գցել կամ ունե՞ք խնդիրներ և մտահոգե՞ք 10–ից ավել կիլոգրամ գցելու մասին։
Այս ամենին կարող եք հասնել միայն բալանսավորված դիետայի դեպքում։ Քաշի արագ կորուստը միշտ ավելի գրավիչ է, սակայն պետք է հաշվի առնել, որ քաշի արագ կորուստը կարող է ունենալ բացասական հետևանքներ։ Այդ պատճառով ավելի լավ է ընտրել քաշի կորստի ավելի բալանսավորված և ավելի առողջ միջոցներ, գրում է fithacker.ru–ն։
Ինչպե՞ս է մեր մարմինն արձագանքում դիետային
1. Ընթացիկ վիճակ
Ավելորդ քաշ ունեցող մարդն ավելացրել է օրգանիզմում ճարպի տոկոսային պարունակությունը։
Загружается новость ... "Лево"
2. Դիետայի տևողությունը
Դիետաների մեծամասնության իմաստը որոշ մթերքների (հիմնականում ) սահմանափակումն է կամ քաղցը։ Այսպիսով, մենք չենք օգտագործում բոլոր օգտակար նյութերը, քաղցի դեպքում կորցնում ենք մկանային զանգված, և օրգանիզմից մեծ քանակի ջուր է դուրս գալիս։ Այս ամենը հանգեցնում է ակնհայտ արդյունքի, ավելորդ կիլոգրամներն արագ հեռանում են, հագուստի չափսը` փոքրանում, սակայն ճարպը մնում է։
3. Դիետայից հետո
Մենք գիտենք, որ մկանային զանգվածն օգտագործում է էներգիա (կալորիա), իսկ դիետայի ժամանակ մենք նվազեցնում ենք կալորիաները, սակայն մկանային զանգվածի պակասի դեպքում օրգանիզմը չունի կալորիաները «ծախսելու» միջոց, այդ պատճառով այն կսկսի ստանալ ավելի շատ ճարպ։ Երբ այս ամենին ավելանում է ջուրը, հանգում ենք շատ ծանոթ մի երևույթի...այ, այ։ Դիետայի հետևած ցանկացած մարդ գիտի այդ մասին։
Հիմա պարզ է, թե ինչու որոշ դիետաներ կարող են ավելի շատ վնասել։ Եթե ձեզ իսկապես անհրաժեշտ է երկարատև արդյունք, ավելի շատ էներգիա և կենսական ուժ, միշտ հետևեք բալանսավորված դիետայի։–0–