ԵՐԵՎԱՆ, 3 հունվարի. /Նովոստի-Արմենիա/. Շաքարի բարձր կոնցենտրացիան խոչընդոտում է միկրոօրգանիզմների զարգացմանը, այնպես որ, մեղրը չի թթվում կամ նեխում: Սակայն,
vokrugsveta.ru կայքի հաղորդմամբ՝ երկարատև պահպանման ընթացքում որոշ նյութեր ցնդում են, ինչը թուլացնում է մթերքի բույրը:
Հետևաբար, թեև հին մեղրը պիտանի է օգտագործման համար, սակայն անորակ արտադրանք է համարվում: Ըստ սպառման չափանիշների, ճիշտ պահպանման դեպքում մեղրի պիտանելիության ժամկետը՝ կախված տեսակից 8-12 ամիս է: Իրականում, որոշ տեսակներ իրենց հատկությունները պահպանում են մինչև մի քանի տարի:-0-