ԵՐԵՎԱՆ, 4 օգոստոսի. /Նովոստի-Արմենիա/. Գիտնականները և մասնագետները հայտնել են վարունգի ամենաօգտակար հատկությունների մասին: Այդ մասին հայտնում է
Gazeta.ru-ն` հղում անելով Medikforum.ru-ին: Ըստ հետազոտողների, այդ բանջարեղենը շոգ եղանակին կարող է դառնալ «ջրի փոխարինողը»:
Գիտնականները նշում են նաև, այսպես կոչված, վարունգի ջուրը, որը պարունակվում է պտղի մեջ: Այն կարող է փոխարինել ասպիրինը:
Загружается новость ...
"Право"
Բացի այդ, այս բանջարեղենի օգտագործումը հաղորում է մարդուն հագեցվածության զգացում:
Ավելի մեծ դրական ազդեցություն ունի վարունգի դիետան: Այն թույլ է տալիս նվազեցնել օրգանիզմի վրա այնպիսի գործընթացների ազդեցությունը, ինչպիսիք են մկանային զանգվածի կորուստ, ոսկորների փխրունությունը, ինչպես նաև օգնում է սրտանոթային համակարգին:
Վարունգն օգտակար է նաև հակաօքսիդանտների մեծ թվով: Վարունգի մեջ առկա տրիթերփեն նյութը պայքարում է քաղցկեղային ուռուցքների առաջացման դեմ:-0-