Աղի որ քանակն է վնասակար և որը` ոչ. պատմում է մասնագետը
08.09.2019,
14:57
Գիտնականները նոր հետազոտություն են կատարել` մարդու օրգանիզմի վրա կերակրի աղի օգտագործման ազդեցությունը պարզելու համար:

ԵՐԵՎԱՆ, 7 սեպտեմբերի. /Նովոստի-Արմենիա/. Նատրիումի չափազանց օգտագործումը միայն չնչին է ազդում սիրտ-անոթային հիվանդությունների զարգացմանը կամ մահացության ռիսկի աճին:
Այդ մասին, ինչպես հայտնում է Lenta.ru-ն, հայտնում է սրտաբանների եվրոպական միությունը:
«Մեր արդյունքները նատրիումի քլորիդի վերաբերյալ ամբողջովին համապատասխանում են նատրիումի և սիրտ-անոթային հիվանդությունների կամ մահացության միջև կապի ուսումնասիրմանը նվիրված խոշոր հետազոտություններին, և չեն հաստատում լայն տարածում գտած այն կարծիքը, թե նույնիսկ աղի փոքր քանակը վնասակար է», — ասում է Մակմասթերի համալսարանից պրոֆեսոր Սալիմ Յուսուֆը:
Նրա խոսքով, աղի միայն չափազանգ օգտագործումը` օրական ավելի քան վեց գրամ, կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ: -0-
Այդ մասին, ինչպես հայտնում է Lenta.ru-ն, հայտնում է սրտաբանների եվրոպական միությունը:
Загружается новость ...
"Право"
«Մեր արդյունքները նատրիումի քլորիդի վերաբերյալ ամբողջովին համապատասխանում են նատրիումի և սիրտ-անոթային հիվանդությունների կամ մահացության միջև կապի ուսումնասիրմանը նվիրված խոշոր հետազոտություններին, և չեն հաստատում լայն տարածում գտած այն կարծիքը, թե նույնիսկ աղի փոքր քանակը վնասակար է», — ասում է Մակմասթերի համալսարանից պրոֆեսոր Սալիմ Յուսուֆը:
Նրա խոսքով, աղի միայն չափազանգ օգտագործումը` օրական ավելի քան վեց գրամ, կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ: -0-