Նվազեցնում է շաքարի մակարդակը և պաշտպանում սիրտը. էլ ինչո՞վ է օգտակար պանիրը
15.07.2021,
15:47
Նվազեցնում է շաքարի մակարդակը և պաշտպանում սիրտը. էլ ինչո՞վ է օգտակար պանիրը

ԵՐԵՎԱՆ, 15 հուլիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Պանրի օգտագործումը կարող է ավելացնել մարդու կյանքի տևողությունը։
Բազմաթիվ պանրատեսակներ պարունակում են սպերմիդին, որը, ըստ մասնագետների, ընդունակ է պաշտպանել սիրտ–անոթային հիվանդություններից։ Պանրի օգտակար հատկանիշների մասին գիտնականները պատմել են ELLE Australia ամսագրի հրապարակման մեջ, գրում է medikforum.ru—ն։
Բացի սիրտ–անոթային հիվանդություններից պաշտպանելը, պանիրները նաև օժտված են մարդու համար արժեքավոր հատկանիշով` դրանք նվազեցնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Այդ կաթնամթերքը կալցիում է պարունակում, որի շնորհիվ հնարավոր է իջեցնել շաքարախտի ռիսկը։
Սննդաբան Շառլոթ Սթիրլինգ Ռիդի խոսքով, պանիրը պետք է լինի բալանսավորված սննդի մաս, բայց պետք է օգտագործվի չափավոր։
«Պանիրը կալցիում, ցինկ և այլ կարևոր սննդարար նյութեր է պարունակում, բայց նաև պարունակում է ճարպեր և կալորիական է, այնպես որ, եթե հոգ եք տանում ձեր քաշի մասին, ապա մի չարաշահեք պանրի գործածումը»,– պարզաբանում է մասնագետը։
Ի հավելումն, փորձագետը խորհուրդ է տվել նախապատվությունը տալ պանիրների պակաս ճարպոտ տեսակներին` կաթնաշոռին կամ սպիտակ պանիրներին` մոցառելային, ռիկոտային, այծի պանրին։ -0-
Բազմաթիվ պանրատեսակներ պարունակում են սպերմիդին, որը, ըստ մասնագետների, ընդունակ է պաշտպանել սիրտ–անոթային հիվանդություններից։ Պանրի օգտակար հատկանիշների մասին գիտնականները պատմել են ELLE Australia ամսագրի հրապարակման մեջ, գրում է medikforum.ru—ն։
Բացի սիրտ–անոթային հիվանդություններից պաշտպանելը, պանիրները նաև օժտված են մարդու համար արժեքավոր հատկանիշով` դրանք նվազեցնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Այդ կաթնամթերքը կալցիում է պարունակում, որի շնորհիվ հնարավոր է իջեցնել շաքարախտի ռիսկը։
Սննդաբան Շառլոթ Սթիրլինգ Ռիդի խոսքով, պանիրը պետք է լինի բալանսավորված սննդի մաս, բայց պետք է օգտագործվի չափավոր։
«Պանիրը կալցիում, ցինկ և այլ կարևոր սննդարար նյութեր է պարունակում, բայց նաև պարունակում է ճարպեր և կալորիական է, այնպես որ, եթե հոգ եք տանում ձեր քաշի մասին, ապա մի չարաշահեք պանրի գործածումը»,– պարզաբանում է մասնագետը։
Ի հավելումն, փորձագետը խորհուրդ է տվել նախապատվությունը տալ պանիրների պակաս ճարպոտ տեսակներին` կաթնաշոռին կամ սպիտակ պանիրներին` մոցառելային, ռիկոտային, այծի պանրին։ -0-