ԵՐԵՎԱՆ, 12 հուլիսի./Նովոստի–Արմենիա/. Կանադացի հետազոտողները, որոնք ներկայացնում են McMaster համալսարանը, պարզել են, որ անոթների և սրտի առողջությունը մեծապես կախված է նրանից, թե ինչ մթերքներ են մարդիկ օգտագործում կանոնավոր կերպով, գրում է
medikforum.ru–ն։
«Վեց առանցքային մթերքների ոչ բավարար օգտագործումը կապված է մեծահասակների մոտ սրտանոթային հիվանդությունների բարձր ռիսկի հետ»,- գիտնականների եզրակացությունը կարելի է կարդալ McMaster համալսարանի կայքում։
Загружается новость ... "Лево"
Հետևյալ մթերքները, ըստ մասնագետների, պետք է առկա լինեն ամենօրյա սննդակարգում, քանի որ դրանք զգալիորեն նվազեցնում են սրտի և անոթային հիվանդությունների ռիսկը.
- Միրգ
- Բանջարեղեն
- Լոբազգիներ
- Ընկույզ
- Ձուկ կամ անյուղ, չմշակված միս:
- Անարատ կաթից պատրաստված մթերք
Փորձագետները նաև հստակեցրել են, թե ինչ քանակությամբ պետք է օգտագործել այդ մթերքները.
- Միրգ՝ օրական երկու կամ երեք բաժին
- Բանջարեղեն՝ օրական երկու կամ երեք բաժին
- Ընկույզ՝ օրական մեկ բաժին
- Կաթնամթերք՝ օրական երկու չափաբաժին
- Լոբազգիներ.՝ շաբաթական երեք-չորս անգամ
- Ձուկ՝ շաբաթական երկու-երեք անգամ (մյուս օրերին՝ անյուղ միս, թռչնամիս):
Փորձագետների եզրակացություններն արվել են PURE լայնածավալ հետազոտական նախագծի տվյալների վերլուծության հիման վրա։–0–