Հինգ հզոր բնական մթերք վիրուսների դեմ պայքարելու համար
ԵՐԵՎԱՆ, 3 հունվարի․ /Նովոստի-Արմենիա/. Բժիշկները պնդում են, որ որոշ բնական միջոցներ իսկապես ի վիճակի են ամրապնդել իմունային համակարգը՝ դարձնելով օրգանիզմն ավելի ուժեղ և կայուն տարբեր վիրուսների դեմ պայքարում, գրում է «Медик-форум» պորտալը՝ հղում անելով Health News- ին:
Վիտամին C
Սա ամենաուժեղ բնական միջոցներից մեկն է, որն աջակցում է մարդկանց՝ վիրուսներին դիմակայելու ունակությանը: Մասնագետների կարծիքով, այն ունի իմունոստիմուլյացնող հատկություններ. այլ կերպ ասած, վիտամինն ակտիվացնում է հակամարմինների արտադրության գործընթացը, որոնք օգնում են հետ մղել վիրուսների և բակտերիաների հարձակումները:
Ուսումնասիրություններն ապացուցում են այս դեղամիջոցի առավելությունները գրիպի դեմ պայքարում, որի ախտանիշները նման են COVID-19- ի դրսևորումներին: Նրանք խորհուրդ են տալիս պարբերաբար վիտամին C պարունակող սնունդ օգտագործել․ կիվի, բրոկկոլի, ծաղկակաղամբ, նարինջ, կիտրոն:
Ցինկ
Այս հանքանյութը զգալիորեն բարելավում է պաշտպանությունը վարակների դեմ: Պարզվել է, որ ցինկը թույլ չի տալիս, որ մրսածության վիրուսները կպչեն քթի լորձաթաղանթին, ինչպես նաև նվազեցնում է բորբոքային պատասխանի ինտենսիվությունը, ինչը լի է առողջության համար վտանգավոր հետևանքներով:
Էխինասեա
Գիտնականները նշում են, որ այս բնական միջոցը խթանող ազդեցություն է գործում իմունային բջիջների վրա՝ դարձնելով նրանց ավելի արդյունավետ մարտիկներ օրգանիզմ մուտք գործող պաթոգեն միկրոօրգանիզմների և վիրուսների դեմ:
Մատուտակ
Կապիկների վրա փորձը ցույց է տվել, որ այս բուսական միջոցը օգնում է ուժեղ սուր շնչառական համախտանիշի՝ SARS- ի դեմ պայքարում:
Սխտոր
Ամենից բացի, բնական հակավիրուսային մթերքների շարքին է դասվում նաև սխտորը: Այն օգտակար է թարմ ուտելիս. օրական մեկ կամ երկու պճեղը զգալիորեն ուժեղացնում է իմունային համակարգը: -0-