Գարեջրի կանոնավոր օգտագործումը կործանարար է մարդու առողջության համար

19.12.2016, 21:38
Բռնոյի մասնագետները հայտարարել են, որ մարդու օրգանիզմի համար գարեջրի օգտակարությունը չափազանցված է։
Գարեջրի կանոնավոր օգտագործումը կործանարար է մարդու առողջության համար
ԵՐԵՎԱՆ, 19 դեկտեմբերի. /Նովոստի–Արմենիա/. Կանոնավոր օգտագործման դեպքում գարեջուրը չափազանց բացասական ազդեցություն է գործում մարդու օրգանիզմի վրա, գրում է ՏԱՍՍ–ը։ Այսպիսի եզրակացության են եկել Բռնոյի Տոմաշ Գարիգ Մասարիկի անվան համալսարանի չեխ գիտնականները։

«Գարեջրի պարբերաբար օգտագործելը հանգեցնում է ներքին օրգանների քայքաման և ծանր հիվանդություններ է առաջացնում»,– ասել է գիտահետազոտական նախագծի ղեկավար Պավել Գրասգրուբերը։

Ուսումնասիրության առարկա է դարձել չեխերի սննդակարգը, մասնավորապես` նախընտրելի կերակրատեսակները և ըմպելիքները։

Գրասգրուբերը բացասաբար է գնահատել չեխերի ազգային խոհանոցը, որտեղ գերակշռում է խոզի միսը, շոգեխաշած կաղամբը, կնեդլիկները (խաշած խմոր կամ կարտոֆիլ) և բարձր կալորիականություն ունեցող սոուսները։ Այդ բոլոր կերակրատեսակները հագեցած են ճարպերով, իսկ գարեջուրն ավելի է վատթարացնում բացասական ազդեցությունն աղիների վրա։

Ըստ մասնագետի, ծանր հիվանդություններից խուսափելու համար անհրաժեշտ է սահմանափակել մսի, հացամթերքի և, ամենից առաջ, գարեջրի օգտագործումը։ -0-