Էնդոկրինոլոգը խոսել է կիվիի անսպասելի հատկությունների մասին

ԵՐԵՎԱՆ, 12 մարտի․/Նովոստի-Արմենիա/. Կիվին ոչ միայն համեղ աղանդեր է, այլ նաև շատ առողջարար արտադրանք, որը կարելի է անվանել սուպերմթերք։ Այս մասին Газета.Ru-ին հայտնել է էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Կազաչկովան։
«Առաջին հերթին, կիվին պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C. միջինում մեկ կիվին պարունակում է ավելի շատ, քան նարինջը: Այն օգնում է օրգանիզմին պայքարել վիրուսների և բակտերիաների դեմ, ամրացնում է անոթների պատերը և նույնիսկ մասնակցում մեր մաշկի համար այդքան կարևոր կոլագենի սինթեզին»,- ասել է մասնագետը։
Կիվին հարուստ է բջջանյութով, հետևաբար, այս մթերքը օգտակար է աղիների համար։ Ինչպես բացատրել է բժիշկը, մանրաթելը սնունդ է հանդիսանում աղիներում ապրող օգտակար բակտերիաների համար։ Այն օգնում է նրանց բազմանալ և պահպանել միկրոֆլորայի առողջ հավասարակշռությունը:
«Բացի այդ, կիվին պարունակում է ակտինիդին ֆերմենտ, որն օգնում է ավելի լավ մարսել սպիտակուցները, ինչը հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց սննդակարգին և փորձում են ավելի շատ սպիտակուցային սնունդ օգտագործել: Կիվին կարող է օգնել ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։ Այն քիչ կալորիականություն ունի, բայց միևնույն ժամանակ հագեցվածության զգացում է հաղորդում նաև բջջանյութի բարձր պարունակության շնորհիվ»,- հավելել է նա։