Փորձառու խորոված անողը երբեք իրեն թույլ չի տա հեռանալ մանղալից այդ սուրբ գործողության ընթացքում։ Նա պտտում է շամփուրները՝ միջոցառման բոլոր մասնակիցներին տարբեր առաջադրանքներ հանձնարարելով, որ բոլորը զգան պահի լրջությունը։
Շամանի պես, նա, կարծես, կախարդություն է անում շամփուրների վրա, «հով անում» դրանք, հետևում ածխի կտորներին։ Գիտակներն ասում են, թե շամփուրներն անհրաժեշտ է պտտել րոպեում առնվազն մեկ անգամ պարբերականությամբ։ Խորովածի պատրաստման միջին ժամանակը կազմում է 15-20 րոպե։
Թեև խոհարարները խորհուրդ են տալիս միսը համտեսել՝ դրա վրա մանր կտրվածքներ կատարելով, փորձառու խորոված անողները բացառապես տեսողականորեն են որոշում մսի պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ